A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv chec sarat

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema caramel

Postat de: trifadalia in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune...Citeste continuarea

Snitele de curcan cu amestec de legume

Postat de: ancutsa in Curcan

Pentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină...Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse...

Postat de: sufletista in Torturi

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...Citeste continuarea

Salata cu smantana, fasole verde,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii...Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, adaugam laptele, coaja de portocala rasa, esenta de vanilie, sarea. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Friptura de porc inabusita

Postat de: sufletista in Porc

Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat...Citeste continuarea

Penne cu spanac și gorgonzolla

Postat de: panacris in Paste

Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț....Citeste continuarea

Paine fara framantare

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde creata cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita  si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....Citeste continuarea

Salata de oua

Postat de: sufletista in Salate

Fierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea

Turte cu ceapa verde

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu...Citeste continuarea

Ratoi cu rozmarin si ghimbir

Postat de: mihaelar63 in Rata

Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok  antiaderenta . Nu...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si afine

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...Citeste continuarea

Desert prajitura delicioasa

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...Citeste continuarea

Avat pe pat de citrice

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu crema de hrean

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute . Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit ....Citeste continuarea

Desert orez cu lapte, rom si stafide

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora. Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja...Citeste continuarea

Carnat de casa cu cartofi, ca la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare  . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii...Citeste continuarea

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt...Citeste continuarea

Paste cu carne tocata, la cuptor...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: sufletista in Ficat

Ficatul il spalam, il curatam daca este cazul, il fierbem in apa. Dupa ce au fiert, le scurgem bine, lasam sa se raceasca si le tocam (eu am preferat blenderul). Procedam la fel cu pieptul de...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta 2, cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie ....Citeste continuarea

Salata Rogvaiv cu ton

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu...Citeste continuarea

Vinete cu ardei, iaurt si seminte...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil . Folosirea adecvata a cutitului din material...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu ciocolata si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Decorațiunile de ciocolată cu dantelă: Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră,...Citeste continuarea

Snitele clasice cu piure de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Porc

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin...Citeste continuarea

Desert rulada Tiramisu

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu...Citeste continuarea

Salau copt cu rosii

Postat de: katty in Salau

Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și...Citeste continuarea

Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Postat de: RODIMUR in Supe

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...Citeste continuarea

Desert turta dulce

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge...Citeste continuarea

Desert placinta cu fructe si crema...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ungem o tava (eu am folosit de tarta) cu unt, adaugam cate o foaie de placinta pe care le-am strans (plisat) ca un evantai. Intr-un bol batem ouale cu un praf e sare,adaugam zaharul,zaharul...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea

Desert tort Fanta

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de: momo121 in Prajituri

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga  faina si  amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari...Citeste continuarea

Rulouri de muschi cu sos de piper

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Am batut bine feliile de muschi, le-am presarat cu sare si piper pe ambele parti, am asezat pe fiecare felie de muschi cate o bucatica de cascaval apoi am rulat si am prins cu o scobitoare fiecare...Citeste continuarea

Desert prajitura Cafenuc

Postat de: dantes in Prajituri

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se...Citeste continuarea

Salata orientala cu savori...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari...Citeste continuarea

Paste cu fructe de mare reteta...

Postat de: Bucataras in Paste

Cum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut Pune pastele la fiert. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat marunt, adauga rapid...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6...Citeste continuarea

Desert chec cu ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Aperitiv quiche a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...Citeste continuarea