Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv chec sarat
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema caramel
Postat de: trifadalia in PrajituriFaina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune...Citeste continuarea
Snitele de curcan cu amestec de legume
Postat de: ancutsa in CurcanPentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină...Citeste continuarea
Desert tort cu choux-uri si mousse...
Postat de: sufletista in TorturiChoux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...Citeste continuarea
Salata cu smantana, fasole verde,...
Postat de: mihaelar63 in SalateAm preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii...Citeste continuarea
Desert gogosi cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu zaharul, adaugam laptele, coaja de portocala rasa, esenta de vanilie, sarea. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Friptura de porc inabusita
Postat de: sufletista in PorcIntr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat...Citeste continuarea
Penne cu spanac și gorgonzolla
Postat de: panacris in PasteSe pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț....Citeste continuarea
Paine fara framantare
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde creata cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....Citeste continuarea
Salata de oua
Postat de: sufletista in SalateFierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea
Turte cu ceapa verde
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu...Citeste continuarea
Ratoi cu rozmarin si ghimbir
Postat de: mihaelar63 in RataBucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta . Nu...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si afine
Postat de: mihaelar63 in DulciuriOrezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...Citeste continuarea
Desert prajitura delicioasa
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...Citeste continuarea
Avat pe pat de citrice
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu crema de hrean
Postat de: mihaelar63 in SalateSfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute . Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit ....Citeste continuarea
Desert orez cu lapte, rom si stafide
Postat de: MotanLaOale in DulciuriStafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora. Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja...Citeste continuarea
Carnat de casa cu cartofi, ca la...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii...Citeste continuarea
Mancare de pastai galbene, cu sos alb
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeDacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt...Citeste continuarea
Paste cu carne tocata, la cuptor...
Postat de: mihaelar63 in PasteFierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: sufletista in FicatFicatul il spalam, il curatam daca este cazul, il fierbem in apa. Dupa ce au fiert, le scurgem bine, lasam sa se raceasca si le tocam (eu am preferat blenderul). Procedam la fel cu pieptul de...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: oanapl in TorturiSe separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta 2, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie ....Citeste continuarea
Salata Rogvaiv cu ton
Postat de: panacris in SalateCartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu...Citeste continuarea
Vinete cu ardei, iaurt si seminte...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil . Folosirea adecvata a cutitului din material...Citeste continuarea
Desert ecleruri cu ciocolata si...
Postat de: ancutsa in PrajituriDecorațiunile de ciocolată cu dantelă: Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră,...Citeste continuarea
Snitele clasice cu piure de cartofi
Postat de: MotanLaOale in PorcPulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin...Citeste continuarea
Desert rulada Tiramisu
Postat de: katty in PrajituriPregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu...Citeste continuarea
Salau copt cu rosii
Postat de: katty in SalauCuratam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriAm cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și...Citeste continuarea
Supa din rasol de pui, cu taitei lati
Postat de: RODIMUR in SupeCopănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...Citeste continuarea
Desert turta dulce
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pregătește mai întâi aluatul. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge...Citeste continuarea
Desert placinta cu fructe si crema...
Postat de: sufletista in DulciuriUngem o tava (eu am folosit de tarta) cu unt, adaugam cate o foaie de placinta pe care le-am strans (plisat) ca un evantai. Intr-un bol batem ouale cu un praf e sare,adaugam zaharul,zaharul...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea
Desert tort Fanta
Postat de: sufletista in TorturiBlat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriSe curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa din albusuri
Postat de: momo121 in PrajituriAlbusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga faina si amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari...Citeste continuarea
Rulouri de muschi cu sos de piper
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAm batut bine feliile de muschi, le-am presarat cu sare si piper pe ambele parti, am asezat pe fiecare felie de muschi cate o bucatica de cascaval apoi am rulat si am prins cu o scobitoare fiecare...Citeste continuarea
Desert prajitura Cafenuc
Postat de: dantes in PrajituriSe bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se...Citeste continuarea
Salata orientala cu savori...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari...Citeste continuarea
Paste cu fructe de mare reteta...
Postat de: Bucataras in PasteCum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut Pune pastele la fiert. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat marunt, adauga rapid...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carnePentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6...Citeste continuarea
Desert chec cu ciocolata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCiocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv quiche a la Motan
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCostita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...Citeste continuarea