În urmă cu câteva zile, din câteva ingrediente am preparat rapid un desert aspectuos și foarte gustos. În plus, datorită înghețatei de vanilie, desertul a fost și răcoritor, adică exact ce trebuie în această vară fierbinte...
Din ingredientele de mai jos am făcut 10 gofre delicioase și consistente, suficiente pentru 10 porții.
Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și fără cocoloașe.
Se topește untul și după ce se răcește se adaugă în compoziție, iar apoi fulgii de ciocolată.
Se conectează gofrierul la priză și când s-a înfierbântat, se ung plăcile cu ulei și se toarnă câte un polonic de compoziție în fiecare spațiu pentru gofre. Se închide aparatul, fără însă a bloca încuietoarea și se mai verifică din când în când, ridicând cu grijă capacul.
Când gofrele au crescut și sunt gata, se scot cu o paletă de lemn, se lasă puțin pe un platou, ca să se mai răcorească puțin, după care se servesc, cu 1-2 cupe de înghețată de vanilie și cu decorul care se dorește.
1
Amestecați/mixați bine ingredientele, ca să nu rămână cocoloașe.
2
Nu adăugați untul topit în compoziție, decât după ce s-a răcit.
3
Așteptați întâi ca plăcile să fie fierbinți, înainte de a le unge și a turna compoziția pentru gofre.
4
După ce turnați compoziția, închideți aparatul, dar nu blocați încuietoarea, pentru ca gofrele să poată crește.
5
Nu atingeți părțile metalice ale aparatului în timpul funcționării (și timp de 30 minute, după ce îl scoateți din priză) ca să nu vă ardeți.
6
Dacă nu vreți ca gofrele să aibă un gust amărui, ca de ciocolată neagră, reduceți cantitatea de cacao.