Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.
Se prepara aluatul. Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie in bucati mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece si daca este cazul si smantana. Se framanta un aluat omogen. Se infasoara in folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Carnatul se taie felii si se prajeste usor in putin ulei. Se lasa deoparte.
Casul se da pe razatoarea cu gauri mari, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se taie ardeiul in cubulete mici, se adauga oul si iaurtul gras si se amesteca totul bine. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. La final se pun si rondelele de carnat si se amesteca.
Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in foaie rotunda cat sa acopere tava pentru tarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita din loc in loc apoi se pune umplutura. Se niveleaza. Rosiile cherry se spala si se taie in doua. Se asaza deasupra tartei.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana cand devine aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!
1
Daca nu doriti, puteti renunta la carnat.
2
Optional, se poate presara deasupra cascaval ras inainte de a se da la cuptor.