Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort inima cu mousse si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...Citeste continuarea
Mamaliga in straturi cu branza si oua
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPunem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem bine cu unt un vas care poate merge la cuptor....Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci si...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si crema...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere. ...Citeste continuarea
Desert creme Brulee
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am pus galbenusurile si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana si...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu cacao
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem...Citeste continuarea
Tocanita de vita cu galuste de...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati carnea de vita si o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Curatati ceapa, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete. Morcovul decojit il...Citeste continuarea
Desert coji de rulouri, umplute cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu legume...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete....Citeste continuarea
Tocanita cu carne de porc, mazare...
Postat de: katty in PorcCum se prepara Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi, o reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa: Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit...Citeste continuarea
Piftie de aripi de curcan
Postat de: katty in CurcanParlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul...Citeste continuarea
Dulceata de gutui confiate
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriSe curata de puf gutuile, se spala si se curata de cotoare. Pe urma taiem gutuile in felii subtiri. Ca sa nu se oxideze prea mult, se stropesc fructele taiate cu zeama...Citeste continuarea
Desert tort Paul
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao...Citeste continuarea
Supa de legume cu paste litere
Postat de: Constelatialeu in SupeAm curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si frisca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...Citeste continuarea
Fleica de porc umpluta
Postat de: panacris in PorcFleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se...Citeste continuarea
Piept de porc la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneUngeti carnea peste tot cu sosul barbecue. Puneti-o intr-un vas cocota pentru cuptor. Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le marunt si puneti-le peste carne. Presarati cimbru, piper...Citeste continuarea
Desert gratin de mere cu nuca de cocos
Postat de: ctlina in PrajituriCuratati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C....Citeste continuarea
Desert tort cu pandispan si jeleu...
Postat de: ctlina in TorturiIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu unt si untura
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul,...Citeste continuarea
Painici cu seminte de floarea soarelui
Postat de: mihaelar63 in PiineSe incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel. Putin lichid se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar. Se acopera...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza...
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...Citeste continuarea
Slanina cu usturoi si boia, fiarta...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata ....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePrazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....Citeste continuarea
Desert tarta rapida cu mere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...Citeste continuarea
Tocana taraneasca
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am pus aripioarele la prajit, cat sa se rumeneasca putin, ele se mai gatesc si in cuptor. Mi-am pregatit ceapa, am curatat-o , splat-o si taiat-o marunt. Ardeiul l-am lasat sa se...Citeste continuarea
Racituri din urechi si adidasi de porc
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaMai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...Citeste continuarea
Desert Numai trei
Postat de: Bunica in DulciuriIntr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul. Mixeaza pana obtii o bezea ferma....Citeste continuarea
Desert tort cu mousse caise si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu untura si unt
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de...Citeste continuarea
Fusili tricolore bolognese
Postat de: katty in FusilliTocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...Citeste continuarea
Mancarica de curcan cu mazare verde...
Postat de: mihaelar63 in CurcanCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si zeama de...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii...Citeste continuarea
Branza de vaci de casa (alta varianta)
Postat de: momo121 in Mancare copiiO varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place... Asadar nu trebuie decat sa...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de gaina
Postat de: Bunica in PuiCele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute....Citeste continuarea
Cotlete de porc la tava, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care...Citeste continuarea
Snitel din muschi de pui
Postat de: Bunica in PuiMuschiul de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are. Fasiile se taie in doua pe lungime. Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu porumb
Postat de: Bunica in SalateCiupercile se scot din borcan se pun intr-o stecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Tocam in cuburi mici ciupercile si castravetii. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Porumbul scos...Citeste continuarea
Paine impletita in cinci, cu seminte
Postat de: ancutsa in PiineAluatul: Într-un bol înalt / vasul de la mixer, pui drojdia uscată și torni peste laptele cu apa (amestecate). Lichidul trebuie să aibă aprox 27°C (cald, nu...Citeste continuarea
Pui in stil grecesc, cu peponaki
Postat de: ancutsa in PuiPuiul: Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa. Le prăjești într-o cratiță cu...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus cu rodie
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele. Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert,...Citeste continuarea
Desert papanasi moldovenesti
Postat de: Bunica in DulciuriIntr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza. Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza...Citeste continuarea
Cartofi cu branzeturi si smantana,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu...Citeste continuarea
Gulas de porc, cu cartofi
Postat de: vasimur in PorcPregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos de soia...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati...Citeste continuarea
Salata cu pui, oua si legume
Postat de: ancutsa in SalateFierbi ouăle pentru 4 minute, să nu fie nici zemoase, nici fierte tari, ci mediu. Le răcești sub jet de apă rece (apa de la fiert eu o pun la plante, după ce s-a răcit) și le...Citeste continuarea
Dantele de zahar
Postat de: ancutsa in DulciuriDantelele: Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și...Citeste continuarea
Orez cu carne de vacuta si spanac
Postat de: mihaelar63 in VitaCeapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se...Citeste continuarea
Painici cu lapte, unt si chimen
Postat de: mihaelar63 in PiineSe incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se...Citeste continuarea