"Retete de suflet"
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute.
Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare, boia si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.
Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine.
Rosiile se taie marunt si se pun in oala peste ardeii umpluti.
Ardeii se pun la fiert intr-o oala cu ulei, cu apa si putina sare pana la nivelul lor, pentru 30 de minute.
Se pun si 3 linguri pasta de tomate, se amesteca si se introduc in cuptor pentru 30 de mInute.
Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.
Se servesc calzi cu smantana.
Pofta Buna!