M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/sos-napolitan-la-borcan-84133.html
Multumesc Ksenya o reteta care a devint parte din colecita retete de suflet.
Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava).
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii.
Procedam la fel cu usturoiul,adaugam busuiocul rupt bucati(eu am pus 4 frunze potrivite)
Stropim rosiile cu uleiul de masline si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.
Trasferam rosiile intr-o cratita(avem grija sa nu ne ardem)cu blenderul de mana pasam rosiile pana ce obtinem o pasta.
Punem oala pe foc mic si mai fierbem cca 20 min.
Potrivim de sare,zahar dupa gust,mai pasam un pic cu blenderul(eu am vrut sa fie cat mai fin,voi puteti trece peste pasul asta)punem cratita sa fiarba din nou cca 5 min.
Punem sosul in borcanele sterilizate inainte,le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop pana a 2 zi.