Zama de pastai aita

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2021 | 5600 vizualizari

 

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de suflet 😉

 

INGREDIENTE

  • Păstăi (fasole galbenă proaspătă) cca. 1000 g
  • Ceapă galbenă 2 bucăti
  • Usturoi 1 căpățână
  • Ardei gras 1 bucată
  • Morcovi 2 bucăti
  • Boia de ardei dulce 1 lingură
  • Pătrunjel ½ legătură
  • Mărar verde 1 legătură
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de pastai aita:

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți.

Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă și se adaugă păstăile curățate și mărunțite.

După primul clocot, se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt, boiaua de ardei dulce, usturoiul curățat și zdrobit, apoi se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.

După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Spor şi poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de pastai aita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

19.08.2021, 20:45

Ce bunatate de zama!

mirela0911 1

22.08.2021, 15:51

Anett 1

30.11.2021, 15:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu afumatura - luscos