Piept de pui cu sos de gorgonzola

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2021 | 3436 vizualizari

 

Retete de sufet

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat mai maricel sau 2 mai mici
  • 150 g gorgonzola
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval sau parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de gorgonzola:

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele.

Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si condimentam carnea, acoperim bolul si lasam cca 10-20  min deoparte.

In tigaia antiaderenta adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei cu 1 lingura de ulei. Cand s-a topit, adaugam carnea si o prajim pe ambele parti. Scoatem pe un platou carnea si o acoperim.

Eu am facut sosul in tigaia in care am prajit carnea, in untul ramas am adaugat catei de usturoi curatati si taiati felii pe lung, am lasat cateva secunde sa se caleasca,dupa care am adaugat smantana si gorgonzola taiata cubulete.

Amestecam continuu in sos (focul sa fie mic ca sa nu clocoteasca); cand branza s-a topit, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cca 2-5 min la foc mic.

Potrivim cu condimente dupa gust.

La final adaugam cascavalul ras si amestecam pana ce se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pui si ciuperci in sos de sampanie roz