Dulceata de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 22 Aug 2021 | 2905 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 180 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.

Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3 clocote.

Acoperim cu un prosop umezit si stors bine, lasam pana a 1 zi.

A 2 zi inlaturam menta si punem sa fiarba din nou cca. 30 min  la foc mic.

Facem proba cu farfuria rece, daca picatura isi pastreazza forma si nu se imprastie cand rotim farfuria inseamna ca este gata.

Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu capacul in jos.

Acoperim cu un prosop si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Silvoita - magiun de prune