Retete de suflet
O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora.
Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam zaharul vanilat si omogenizam. Punem craticioara cu fundul intr-un vas cu apa rece si racim amestecul rapid la temperatura camerei, dupa care dam vasul la frigider pentru jumatate de ora.
Amestecam crema de vanilie cu mango si frisca nebatuta de la frigider.
Pornim masina de inghetata si turnam amestecul. Dupa 40 de minute inghetata va fi gata.
Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana in momentul servirii.