"Retete de suflet"
Ce poate fi mai bun decat o mancare preparata cu rosii de gradina gustoase si sanatoase? Asa e si aceasta supa crema in care am folosit rosii cherry si de diverse marimi culese din gradina, nu a mea, a altora!
Se curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa.
Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune peste rosii. La fel si cateii de usturoi. Se toarna peste ele otetul balsamic si uleiul de masline. Se sareaza si pipereaza, se adauga crengutele de cimbru si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se toarna continutul intr-o cratita, se toarna peste acestea apa cu morcovii si telina (apa sa fie in jur de 750 ml). Se pune cratita pe foc si se lasa sa fiarba impreuna cca 5-10 minute.
Se stinge focul, se lasa sa se tempereze putin apoi se dau prin blender. Se da piureul obtinut prin strecuratoare pentru a indeparta samburii de la rosii si cojile acestora. Se pune din nou pe foc, se mai condimenteaza daca este nevoie cu sare si piper (se poate adauga si smantana daca doriti) dupa care se poate servi.
Se toarna supa intr-un bol, se adauga 1 lgt de pesto, cascaval afumat taiat cubulete si crutoane de paine.
Pofta buna!