M-am inspirat de la Gaby,o reteta gustoasa care a devenit o retete de suflet
https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-sos-ca-la-buzau-95485.html
Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata )
Le prajim frumos pe ambele parti.
Intre timp curatam usturoiul si il taiem in 2 pe lung, adaugam peste carne, amestecam si lasam cca 1 min dupa care adaugam 1 pahar de apa.
Potrivim cu condimente dupa gust,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cca 15-20 min.
Intre timp rosiile le spalam le tocam marunt sau le tocam cu robotul sau blenderul cum am preferat eu ca sa fie pasta.
Dupa ce au fiert carnea indepartam capacul si adaugam vinul,rosiile,boia de ardei si lasam sa fiarba cca 15 min fara capac.
Am adaugat restul de unt si am potrivit de sare si am amestecat usor pana ce s-a topit untul,presaram patrunjel verde deasupra.