Pui cu sos ca la Buzau

de Lau in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2021 | 3984 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby,o reteta gustoasa care a devenit o retete de suflet
https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-sos-ca-la-buzau-95485.html

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg copanele de pui
  • 10 catei usturoi
  • 200 ml apa
  • 5 rosii de gradina
  • 150 ml vin alb
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos ca la Buzau:

Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata )

Le prajim frumos  pe ambele parti.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem in 2 pe lung, adaugam peste carne, amestecam si lasam cca 1 min dupa care adaugam 1 pahar de apa.

Potrivim cu condimente dupa gust,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cca 15-20 min.

Intre timp rosiile le spalam le tocam marunt sau le tocam cu robotul sau blenderul cum am preferat eu ca sa fie pasta.

Dupa ce au fiert carnea indepartam capacul si adaugam vinul,rosiile,boia de ardei si lasam sa fiarba cca 15 min fara capac.

Am adaugat restul de unt si am potrivit de sare si am amestecat usor pana ce s-a topit untul,presaram patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos ca la Buzau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper