Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

de mihaelar63 in Multicooking, 21 Aug 2021 | 2749 vizualizari

 

Cu siguranta ca mereu nu scap vreo ocazie si spun ,,Mandru mi-s Bucataras ".
 Cum sa nu fiu mandra, daca aici imi pot impartasi atatea ,, Retete de suflet ". Mai apoi pot afla retetele frumoase si gustoase ale celorlalti bucatarasi !!!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi - diverse culori
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/2 telina mica
  • 100 ml ulei
  • 500 ml bulion rosii de casa
  • 3 linguri orez
  • 1 lingurita rasa boia
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingura rasa zahar
  • sare
  • patrunjel verde tocat

Umplutura pentru ardei

  • 500 gr carne tocata mix porc- vita [ in casa ]
  • 1 ou
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot:

                                       

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici.
  3. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare.
  4. Se pun legumele la sotat in ule in vasul d e la Multicooker.
  5. Adaugati boiaua si bulionul. Sarati.
  6. Amestecati usor pentru omogenizare si adaugati treptat putina apa.
  7. Completati cu 2-3 l apa.
  8. Puneti la fiert foaia de dafin si crenguta de cimbru.
  9. Spalati si curatati ardeii de seminte. Taiati ardeii uor si la celalat capat . [astfel se vor patrunde bine la fiert si umplutura nu va iesi din ei ]
  10. Eu o maruntesc carnea pentru umplutura  cu ajutorul blenderului vertical cu cutitul atasat vasului ce este mai incapator.
  11. Tot asa toc si patrunjelul si ceapa verde.
  12. Amestecati carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, ceapa tocata, sare si piper. Omogenizati amestecul.
  13. Ardeii se pudreaza pe interior cu faina alba si se umplu cu amestecul de carne. Introduceti ardeiul in faina cu capatul de la umplutura.
  14.  Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.
  15. Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.
  16. Faina va da o usoara consistenta necesara ciorbei de ardei umpluti.
  17. Puneti ardeii la fiert timp de 3 ore pe functia  slow.
  18. Adaugati la fiert si orezul .
  19. Adaugati zaharul.
  20. Incercati daca va place cat este de fiert ardeiul umplut.
  21. Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
  22. La servire decorati farfuria cu ciorba de ardei umpluti, cu patrunjel verde.                
  23. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeii se pudreaza pe interior cu faina alba si se umplu cu amestecul de carne. Introduceti ardeiul in faina cu capatul de la umplutura.

2

Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.

3

Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.

4

Faina va da o usoara consistenta necesara ciorbei de ardei umpluti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune