Retete de suflet
Rosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul.
Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade.
Transferam rosiile intr-o cratita si cu blenderul de mana pasam pana ce obtinem o pasta,adaugam condimente dupa gust,busuiocul,rupt bucati,ardeii si pasam pana ce devine o pasta.
Punem cratita la foc mic sa fiarba cca 15-20 min pana ce se ingroasa ca un sos cremos.
Cand a fost aproape gata,l-am mai pasat o data cu blenderul pentru a fi cat mai fin.
Lam lasat sa mai fiarba cca 5 min dupa care am pus fierbinte in borcane(daca nu il vom folosi)
Se poate pastra pana la 2 saptamani in frigider.
Eu am facut cantitate dubla,o parte am pus in borcane care le-am sterilizat la cuptor,voi vedea la iarna cum se va pastra:)