A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cuba Libre

Postat de: Constelatialeu in Cocktail

Cum sunt eu ametita de fel, n-am citit decat ingredientele din retata pusa de Bucataras, ordinea in care se adauga ingredientele am facut-o din capul meu, asa ca va dau ambele variante....Citeste continuarea

Desert sarlota Duo, cu capsune

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele...Citeste continuarea

Fructe de mare cu broccoli si orez

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul  prin...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am curatat aripile si le-am spalat, apoi le-am pus la fiert intr-o oala de 5 l, am adaugat si putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata. Cat au fiert aripile mi-am...Citeste continuarea

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...Citeste continuarea

Desert inghetata parfait cu cocos

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar).  Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos....Citeste continuarea

Branza de vaci de casa cu arpagic...

Postat de: ctlina in Mancare copii

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,...Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...Citeste continuarea

Costita de vacuta cu legume

Postat de: mihaelar63 in Vita

Legumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara...Citeste continuarea

Desert tort Iulia

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de...Citeste continuarea

Desert prajitura piramida cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am...Citeste continuarea

Sirop de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Am cules zmeura coapta bine, am pus-o intr-o sita si am spalat-o, apoi am pus-o intr-o oala cu 500 ml apa si am dat in 2-3 clocote. Am strecurat zmeura fiarta, apoi am trecut-o printr-o sita si am...Citeste continuarea

Desert prajitura de vara

Postat de: dantes in Dulciuri

Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica. Toata aceasta compozitie se toarna...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....Citeste continuarea

Varza in stil tailandez

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Baconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa. Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici. Cand baconul s-a calit punem in oala si...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul,...Citeste continuarea

Aperitiv pasta tartinabila din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins.   Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date...Citeste continuarea

Coaste la cuptor

Postat de: cristina1985 in Porc

       Se amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei.    ...Citeste continuarea

Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim. Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti...Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura si mascarpone

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetat pe marginea inelului.  Sirop : Sirop de zmeura diluat cu apa minerala, pentru inmuiat piscoturile Frisca :...Citeste continuarea

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...Citeste continuarea

Pui cu sos ca la Buzau

Postat de: gaby_d in Pui

Trebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde) Cand untul s-a topit pune bucatile de pui....Citeste continuarea

Slanina cu usturoi si boia - fiarta...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

 Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se...Citeste continuarea

Supa de salau cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...Citeste continuarea

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...Citeste continuarea

Ciupercute umplute cu cascavea, la...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat  timp fierbe costita ,curatati si spalati...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se...Citeste continuarea

Rulada Pavlova, un desert delicios...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza...Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se spala carnea si se taie in cubulete. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pune carnea si se lasa cca 1 minut la oparit. Se scoate carnea si se pune intr-o oala de 4...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea

Supa greceasca de linte rosie

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu dovlecei si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...Citeste continuarea

Desert cu caise si zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte....Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se...Citeste continuarea

Snitel de pui, copt versus prajit

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte...Citeste continuarea

Macaroane cu biscuiti

Postat de: Adrianele in Mancare copii

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare.Se scurg de apă, se clătesc și se amestecă cu biscuiții sfărmați într-o cratiță cu ulei. Se încălzesc puțin și se servesc...Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...Citeste continuarea

Desert inghetata de merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...Citeste continuarea

Salata de dovlecei la gratar cu...

Postat de: katty in Salate

Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un...Citeste continuarea

Ciorba greceasca de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute....Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea

Sangria

Postat de: cristina1985 in Cocktail

Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]