Desert gogosi de post

de - Andreea - in Dulciuri, 25 Apr 2022 | 4020 vizualizari

 

Tare bune si pufoase !!!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 600 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 40.gr drojdie proaspata
  • 50 gr margarina
  • Zahar pudra ( optional)
  • Ulei ( pentru prajit)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .

Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam. 

Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul  la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .

Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.

Pudram cu zahar pudra dupa plac .

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Margarina se poate înlocui cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti