Desert prajitura Fulg de Nea

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2022 | 6478 vizualizari

 

De cate ori vedeam aceasta prajitura pe la fete, imi tot ziceam ca e musai sa o incerc si eu. De sarbatori i-a venit randul. Citind insa ingredientele, am zis ca trebuie sa fac unele modificari dupa gustul meu si asa am si facut.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg apa rece
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta rom dupa gust
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ciocolata amaruie topita cu 1 lg lapte

Pt. glazura:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune nuca de cocos, amidonul si se toarna treptat laptele amestecand bine. Se transfera cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, timp in care se amesteca pentru a nu face cocoloase si a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si dupa ce se mai racoreste putin se adauga untul. Se mixeaza bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca complet.

Mascarponele se mixeaza apoi se adauga cate putin din compozitia de cocos bine racita pana se epuizeaza si se obtine o crema omogena.

Ciocolata se topeste cu 1 lg lapte si se lasa putin sa se racoreasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe un platou. Doua treimi din crema se intinde pe blat. Se toarna deasupra ciocolata topita apoi se asaza al doilea blat. Se unge cu restul de crema intr-un strat subtire.

Albusurile se mixeaza pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Se unge prajitura cu aceasta spuma facand si cateva moatze deasupra iar la final se presara nuca de cocos. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22 x 32 cm.

2

In crema nu este zahar deoarece spuma de deasupra este suficient de dulce incat compenseaza.

3

Ciocolata din crema se poate omite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba