De cate ori vedeam aceasta prajitura pe la fete, imi tot ziceam ca e musai sa o incerc si eu. De sarbatori i-a venit randul. Citind insa ingredientele, am zis ca trebuie sa fac unele modificari dupa gustul meu si asa am si facut.
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. glazura:
Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune nuca de cocos, amidonul si se toarna treptat laptele amestecand bine. Se transfera cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, timp in care se amesteca pentru a nu face cocoloase si a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si dupa ce se mai racoreste putin se adauga untul. Se mixeaza bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca complet.
Mascarponele se mixeaza apoi se adauga cate putin din compozitia de cocos bine racita pana se epuizeaza si se obtine o crema omogena.
Ciocolata se topeste cu 1 lg lapte si se lasa putin sa se racoreasca.
Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe un platou. Doua treimi din crema se intinde pe blat. Se toarna deasupra ciocolata topita apoi se asaza al doilea blat. Se unge cu restul de crema intr-un strat subtire.
Albusurile se mixeaza pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva.
Se unge prajitura cu aceasta spuma facand si cateva moatze deasupra iar la final se presara nuca de cocos. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii folosite este de 22 x 32 cm.
2
In crema nu este zahar deoarece spuma de deasupra este suficient de dulce incat compenseaza.
3
Ciocolata din crema se poate omite.