Iar am dat-o pe cornulete, ca aveam si niste smantana grasuta si niste osanza tot grasuta, dar culmea ele, cornuletele, nu au iesit asa grasute :)))))))))))))))))))))) si aveam si alune de padure din gradina
Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina si am framantat, nu foarte mult, un aluat omogen. L-am pus intr-o punga si l-am dat la frigider pentru cel putin 2 ore.
Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat 2-3 minute, nu e nevoie sa obtinem o spuma tare. Am adaugat zaharul, cacao, nutela si alunele macinate, am omogenizat amestecul si l-am lasat sa se odihneasca pana am umplut cornuletele.
Am scos aluatul din frigider, am taiat o bucata din el, restul l-am bagat la frigider cat am modelat primele cornulete. Am presarat faina pe masa de lucru, am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat cu o rozeta aluatul in 8 parti, am pus umplutura pe fiecare parte, am rulat si am format cornuletele. Am asezat cornulete in tava tapetata cu hartie de copt. Mi-au intrat 32 de cornulete in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cornuletele pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Cand am scos cornuletele din cuptor le-am tavalit prin zahar farin. Mie mi-au placut, dar nu zic sa nu para lauda :))))))))))))))))))
1
am specificat osanza topita, cand am achizitionat osanza si mi-am pregatit-o special pentru aluaturi cu osanza, mi-au ramas bucati pe care le-am pus la topit, apoi am depozitat osanza topita intr-un borcan si am tinut-o la frigider. Inainte sa o folosesc am scos-o din frigider si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, adica sa devina moale.