Ciolan presat

de dantes in Porc, 30 Apr 2022 | 7156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciolan de porc
  • 10 catei usturoi
  • 3 frunze foi de dafin
  • dupa gust piper macinat
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • dupa gust cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan presat:

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.

Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.

Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.

Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.

Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).

Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan presat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi