Ciolan presat

de dantes in Porc, 30 Apr 2022 | 6664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciolan de porc
  • 10 catei usturoi
  • 3 frunze foi de dafin
  • dupa gust piper macinat
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • dupa gust cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan presat:

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.

Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.

Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.

Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.

Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).

Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan presat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

08.05.2022, 11:10

Bun!

Catalina L 1

19.05.2022, 16:23

bun bun

Lau 1

29.05.2022, 09:42

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu omleta, varza si carne de porc la gratar