Salata de cruditati pentru iarna

de Caty in Salate, 29 Apr 2022 | 9431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceapa alba
  • 1kg gogonele
  • 1kg gogoșari
  • 1kg capia
  • 1kg morcov
  • 1borcan mustar dulce de Tecuci
  • 400ml ulei
  • Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:
  • 500ml otetde 9 grade de la Vrancea
  • 1,5 l de apa
  • 250g zahar
  • 2 linguri pline cu sare grunjoasa
  • 1 linguriță piper
  • 2foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati pentru iarna:

Curățăm, spălăm și tăiem legumele.
Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică
Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă.
Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute.
Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur.
Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele.
După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte.
Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu nuci