Încep cu ceapa: o curat, o spăl și o toc mărunt, apoi o pun la calit in uleiul fierbinte, adăugând cate 1-2 linguri apa, până devine transparenta.
Carnea o spăl, o toc și o adaug peste ceapa. Călesc puțin și carnea, apoi pun bulionul, piperul și 200 ml apa. Pun capac și las să fiarbă 30 min la foc mic, amestecând din când în când. Când este gata adaug putina sare.
Între timp curat cartofii, ii spăl, ii tai și îi pun la fiert in apa cu sare. După ce au fiert, ii fac piure cu untul, cașcavalul ras și laptele fierbinte. Sarea o adaug la urma.
Ung cu unt o tava termorezistenta și pun jumătate din piureul făcut, carnea, apoi piureul rămas. Nivelez frumos și torn deasupra 2 oua bătute în care se poate adăuga puțin cașcaval ras.
Dau la cuptor 30 minute până se rumenește frumos. Eu am servit musacaua cu gogasari și castraveți puși de mine.
Pofta buna!