A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert lava cake

Postat de: DianaTrucmel in Dulciuri

 Se taie ciocolata in bucatele si se pune la bain-marie impreuna cu untul si zaharul, pana se topesc.  Dupa ce s-au topit, luam oala de pe foc si adaugam ouale unul cate unul si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se...Citeste continuarea

Desert cremsnit

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Crema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam...Citeste continuarea

Penne Barilla cu ton si parmezan la...

Postat de: Adrian2016 in Penne

       Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert.         Separat curatam ceapa si...Citeste continuarea

Sarmale in oala de lut

Postat de: Leontina_Costel1970 in Porc

Mai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Asezam pe foc o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Cheesecake cu clementine si lamaie

Postat de: nico_nico in

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se...Citeste continuarea

Salata de avocado cu somon sarat

Postat de: Ksenya in Salate

Spalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si crema...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile...Citeste continuarea

Fructe de mare cu orez si spanac

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase, facute cu...

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine...Citeste continuarea

Prajitura Fantezie cu foi fragede...

Postat de: merisor67 in

Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de: GABRIELAGH in Mancaruri de legume

  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...Citeste continuarea

Dovlecei cu sos tomat

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei...Citeste continuarea

Desert briose cu branza proaspata...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Varza cu smantana si sunca afumata

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea

Orez cu legume / Biryani

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, umplutura...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tigaie

Postat de: ella87 in Porc

Portionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu...Citeste continuarea

Cornuri aperitiv

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...Citeste continuarea

Kinder felie de lapte

Postat de: rodica88 in

    Pentru blat eu nu am separat ouale, am mixat ouale intregi cu zaharul tos pana si-au dublat volumul si s-a albit compozitia, iar la ridicarea paletelor de la mixer nu va curge...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mascarpone

Postat de: rodica88 in

        Pentru pregatirea blatului separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul, apoi turnam cate o lingura de ulei in compozitie. Adaugam pe rand cate...Citeste continuarea

Tort din turta dulce, cu jeleu de...

Postat de: simona72 in

Pentru turta dulce: intr-un bol se pun ouale si zaharul. Se amesteca cu un tel pana sunt bine incorporate. Se adauga mierea si melasa se amesteca cu telul, se transfera pe foc la flacara cea mai...Citeste continuarea

Salata din icre de crap, cu gris

Postat de: RODIMUR in Salate

Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole

Postat de: Satisfyyourcravings in Ton

Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine.  Intre timp, se scurge fasolea si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Iaurtul se va pune intr-un vas, adaugam pe rand zaharul, uleiul, ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la...Citeste continuarea

Tocanita din inimioare de pui cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea

Desert baigli cu branza dulce

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca. Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana,...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de: Pungasa_Rogue in

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da...Citeste continuarea

Pasta de ton cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul...Citeste continuarea

Fusilli cu legume curcubeu in sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fusilli

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...Citeste continuarea

Desert Bounty cupcakes

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...Citeste continuarea

Desert chec cu nuca si cacao

Postat de: IonGaftoneanu in Prajituri

Margarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea...Citeste continuarea

Desert tort rapid cu crema...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de...Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.       Daca aveti impresia ca...Citeste continuarea

Desert placinta cu crema de branza...

Postat de: momo121 in Prajituri

       Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.      Peste hartia de copt...Citeste continuarea

Tocanita de porc (reteta ungureasca)

Postat de: momo121 in Porc

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile...Citeste continuarea

Spanac cu oua ochiuri

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Frunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca...Citeste continuarea

Ghendermas -cartofi cu paste...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata  respectand...Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...Citeste continuarea

Tort Red Velvet festiv

Postat de: Veronica22 in

Blat: Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam. Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua...Citeste continuarea

Piftie de porc/racituri

Postat de: diaconta in Porc

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....Citeste continuarea

Desert tort Sumegi

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie...Citeste continuarea

Desert poale-n brau-placinte...

Postat de: abetina in Dulciuri

   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]