Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert lava cake
Postat de: DianaTrucmel in DulciuriSe taie ciocolata in bucatele si se pune la bain-marie impreuna cu untul si zaharul, pana se topesc. Dupa ce s-au topit, luam oala de pe foc si adaugam ouale unul cate unul si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: loredanaaa in PrajituriSe dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se...Citeste continuarea
Desert cremsnit
Postat de: Leontina_Costel1970 in PrajituriCrema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam...Citeste continuarea
Penne Barilla cu ton si parmezan la...
Postat de: Adrian2016 in PennePentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert. Separat curatam ceapa si...Citeste continuarea
Sarmale in oala de lut
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcMai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Asezam pe foc o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Cheesecake cu clementine si lamaie
Postat de: nico_nico inBiscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiPulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea
Desert eclere
Postat de: Leontina_Costel1970 in PrajituriCoji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se...Citeste continuarea
Salata de avocado cu somon sarat
Postat de: Ksenya in SalateSpalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si crema...
Postat de: andaoana in PrajituriBlat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile...Citeste continuarea
Fructe de mare cu orez si spanac
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase, facute cu...
Postat de: loredanaaa in DulciuriÎntr-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine...Citeste continuarea
Prajitura Fantezie cu foi fragede...
Postat de: merisor67 inPentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...Citeste continuarea
Ciulama de hribi
Postat de: GABRIELAGH in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...Citeste continuarea
Dovlecei cu sos tomat
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postDovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei...Citeste continuarea
Desert briose cu branza proaspata...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea
Desert papanasi prajiti
Postat de: Veronica22 in PrajituriBranza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Varza cu smantana si sunca afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIndepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea
Orez cu legume / Biryani
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSpalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi, umplutura...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUmplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu mere si...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de caise si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tigaie
Postat de: ella87 in PorcPortionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu...Citeste continuarea
Cornuri aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...Citeste continuarea
Kinder felie de lapte
Postat de: rodica88 inPentru blat eu nu am separat ouale, am mixat ouale intregi cu zaharul tos pana si-au dublat volumul si s-a albit compozitia, iar la ridicarea paletelor de la mixer nu va curge...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de mascarpone
Postat de: rodica88 inPentru pregatirea blatului separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul, apoi turnam cate o lingura de ulei in compozitie. Adaugam pe rand cate...Citeste continuarea
Tort din turta dulce, cu jeleu de...
Postat de: simona72 inPentru turta dulce: intr-un bol se pun ouale si zaharul. Se amesteca cu un tel pana sunt bine incorporate. Se adauga mierea si melasa se amesteca cu telul, se transfera pe foc la flacara cea mai...Citeste continuarea
Salata din icre de crap, cu gris
Postat de: RODIMUR in SalateIcrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine...Citeste continuarea
Salata de ton cu fasole
Postat de: Satisfyyourcravings in TonSe taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine. Intre timp, se scurge fasolea si se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt
Postat de: Veronica22 in PrajituriIaurtul se va pune intr-un vas, adaugam pe rand zaharul, uleiul, ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la...Citeste continuarea
Tocanita din inimioare de pui cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiCum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea
Desert baigli cu branza dulce
Postat de: Veronica22 in PrajituriDrojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca. Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana,...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de gutui
Postat de: Pungasa_Rogue inBiscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da...Citeste continuarea
Pasta de ton cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PesteCuratati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul...Citeste continuarea
Fusilli cu legume curcubeu in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FusilliSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...Citeste continuarea
Desert Bounty cupcakes
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...Citeste continuarea
Desert chec cu nuca si cacao
Postat de: IonGaftoneanu in PrajituriMargarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea...Citeste continuarea
Desert tort rapid cu crema...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea
Desert paleuri cu ciocolata
Postat de: momo121 in DulciuriMixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare. Daca aveti impresia ca...Citeste continuarea
Desert placinta cu crema de branza...
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte. Peste hartia de copt...Citeste continuarea
Tocanita de porc (reteta ungureasca)
Postat de: momo121 in PorcIntr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile...Citeste continuarea
Spanac cu oua ochiuri
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeFrunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca...Citeste continuarea
Ghendermas -cartofi cu paste...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata respectand...Citeste continuarea
Friptura de berbecut cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...Citeste continuarea
Tort Red Velvet festiv
Postat de: Veronica22 inBlat: Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam. Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua...Citeste continuarea
Piftie de porc/racituri
Postat de: diaconta in PorcCarnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....Citeste continuarea
Desert tort Sumegi
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCiupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie...Citeste continuarea
Desert poale-n brau-placinte...
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se...Citeste continuarea