Ciorba de pipote cu orez

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 13 Mar 2019 | 22704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi
  • 2-3 buc morcovi
  • 1/4 dintr-o telina
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1 buc ceapa alba
  • 3-4 lg orez (cat de deasa se doreste a fi ciorba)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • zeama de lamaie pt acrit, dupa gust (sau otet)
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote cu orez:

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar nu de tot. Patrunjelul si telina le curatam si le lasam asa intregi. Punem intr-o oala apa sa fiarba (cca 4 litri). Adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba. Cand sunt pe jumatate fierte, adaugam legumele, mai putin morcovii taiati cubulete. Acestia ii calim in cele 2 lg de ulei pana se coloreaza de la morcovi (pentru a da culoare ciorbei). Se pun si acestia in oala. Adaugam sare. Lasam sa fiarba in continuare pana sunt fierte toate. Ceapa se indeparteaza, la fel si telina si patrunjelul.  Fierbem separat orezul spalat bine in apa cu sare. Cand este fiert, il scurgem de apa si-l adaugam in ciorba. Lasam sa mai dea cateva clocote, mai potrivim de sare dupa gust apoi dam deoparte. Galbenusurile le amestecam cu smantana apoi turnam un polonic cu ciorba peste, amestecam si turnam in oala, amestecand continuu pentru a nu se aduna smantana. La final acrim cu zeama de lamaie dupa gust sau cu otet.

TIPS-URI

1

Se poate acri ciorba cu zeama de lamaie, cu otet, cu moare ...

2

Pt culoare se mai poate pargali un pic de boia in putin ulei, dar foarte putin avand grija sa nu se arda, apoi se stinge cu ciorba si se adauga in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pipote cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde