In gradina am avut in primavara sparanghel. Am mancat cu oua, infasurat in bacon si facut la gratar, ca si garnitura dar pentru ca a fost destul de mult am pus si in congelator cateva pungi.
Am hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.
Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece.
Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede.
Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa ) am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare. Punem si putin ardei rosu taiat cubulete.
Peste legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti, adaugam sparanghelul taiat in bucati mari. Tulpina o taiem mai mica, varfurile mai mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte.
Adaugam condimente si lasam sa dea cateva clocote.
Luam de pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema.
Punem din nou pe foc si adaugam smantana. Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.
Servim fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita.
Pofta buna!
1
daca doriti o supa crema de post in loc de smantana puteti pune cream vegetala de soia, orez etc