Am vrut ceva consistent pentru o masa duminicala cu finii. Pentru ei fiind tinerei, o masa consistenta este potrivita. Am suplimentat partea de proteine cu jambon, asa sa ajunga la toata lumea :D Ciolanul si jambonul le-am fiert in zeama acra de varza ca sa se fragezeasca bine. Procedeul de fierbere al ciolanului afumat in zeama de varza il stiu de la matusica mea Irina din Salaj.
1
Nu mai este nevoie de sare. Jambonul , ciolanul si moarea contin suficienta sare .
2
Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].
3
Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .
4
Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .
5
Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .