Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi

de mihaelar63 in Porc, 12 Mar 2019 | 3745 vizualizari

 

 Am vrut ceva consistent pentru o masa duminicala cu  finii. Pentru ei fiind tinerei, o masa consistenta este potrivita. Am suplimentat partea de proteine cu jambon, asa sa ajunga la toata lumea :D Ciolanul si jambonul le-am fiert in zeama acra de varza ca sa se fragezeasca bine. Procedeul de fierbere al ciolanului afumat in zeama de varza il stiu de la matusica mea Irina din Salaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -de casa -[ aprox 2 kg ]
  • 700 gr jambon cu soric ,maturat ,sarat -de casa
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 l zeama varza +1l apa
  • 1 lingura Eros Pista -productie proprie [pasta de ardei iute }
  • 1 lingura ierburi cu marar de la Delikat
  • 1 lingura usturoi deshidratat pudra
  • 1 ardei kapia rosu
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi:

  1. Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa.
  2. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare .
  3. Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].
  4.  Fierbeti timp de o ora carnea . In acesttimp curatati si taiati felii cartofii.
  5. Se aseaza intr-o tava cartofii care se sareaza usor .
  6. Deasupra cartofilor se pune in mijloc ciolanul si in jurul lui jambonul feliat .
  7. Presarati deasupra pasta de ardei iute  praful de usturoi si verdeturile cu marar .
  8. Puneti o cana cu apa in tava [ ca sa nu se prinda cartofii ] .
  9. Nu am mai folosit ulei,  a fost suficienta grasimea eliberata  de ciolan si jambon .
  10. Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .
  11. Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .
  12. Dati tava la cuptor  la 200 grade celsius inca o ora .
  13. La servire am decorat si dat prospetime cu rondele de ardei kapia si codite de ceapa verde .
  14. Langa friptura am pus varza murata amestecata cu un strop de ulei si putin piper .
  15.  Puneti tava in mijlocul mesei si lasati sa serveasca fiecare dupa voie si pofta !!!!

TIPS-URI

1

Nu mai este nevoie de sare. Jambonul , ciolanul si moarea contin suficienta sare .

2

Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].

3

Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .

4

Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .

5

Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

14.03.2019, 20:11

Dantes

Rocsi 1

14.03.2019, 20:44

O bucatica de ciolan si niste cartofi sigur sunt pentru mine! Prea bun totul!

mihaelar63 1

15.03.2019, 03:50

Rocsi stiam eu ca-ti place . Si tu gatesti des ciolan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii