Desert mini eclere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 14 Mar 2019 | 5555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare.

Punem compozitia intr-un posh si formam gogoselele intr-o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.Scoatem cojile pe un gratar sa se raceasca.

 Pentru crema punem intr-un vas pe foc 400 ml lapte. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si restul de lapte.

Cand laptele s-a incins bine adaugam amestecul de galbenusuri si fierbem pana se ingroase crema, amestecand continuu.

Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe foc si incorporam treptat untul.Adaugam  esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce cojile s-au racit, taiem partea superioara a fiecareia, ca un capacel, umplem interiorul cu crema, asezam capacelul deasupra cremei.

Topim ciocolata cu laptele si o distribuim pe fiecare capacel.

Au fost excelente.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe rosii