Migdale glasate

de RODIMUR in Dulciuri, 14 Mar 2019 | 2468 vizualizari

 

Pentru consumul imediat, sau pentru a prepara (sau orna) diferite dulciuri, fac din când în când migdale glasate, după o rețetă pe care o am de mult timp. De această dată, le-am făcut pentru ceva dulce de post. Și tare bune au ieșit (și frumoase!) ca de obicei...!
Se prepară foarte ușor și repede și sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame migdale crude
  • 1 lingură încărcată de zahăr brun
  • 1 lingură încărcată de gem de caise
  • 2 linguri ulei de alune de pădure
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de esență de migdale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Migdale glasate:

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure. 

Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea, până ce se topește zahărul și se formează un sirop care fierbe.

Se toarnă esența de migdale, se omogenizează siropul și apoi se adaugă și migdalele.

Se amestecă întruna, până ce migdalele sunt cuprinse de sirop și încep să se prăjească ușor (cam 2-3 minute).

Când siropul este mai legat și începe să se închidă la culoare, devenind maroniu, se ia crăticioara de pe foc, se răstoarnă migdalele pe o hârtie de copt și apoi se separă unele de altele, ca să nu se lipească.

Se lasă migdalele să se răcească (cam 4-5 minute) și apoi se depun într-un recipient care se închide ermetic. Astfel, se pot păstra chiar și o lună, pentru a fi folosite ca atare, sau ca ingredient, sau element de decor la prăjituri.

TIPS-URI

1

Folosiți un ulei mai bun, de alune de pădure, sau de semințe de struguri, eventual de floarea soarelui, dar nici într-un caz de măsline, care este amar.

2

Este recomandat să folosiți zahăr brun, pentru gustul și calitățile lui.

3

Puteți folosi alt fel de gem, din care aveți, dar să nu conțină bucățele de pulpă de fructe.

4

Siropul se prepară, la foc mic, în 2-3 minute, se leagă cu esența și migdalele (care se și prăjesc ușor, între timp) în alte 2-3 minute, iar răcirea migdalelor durează cel mult 5 minute.

5

Separați migdalele, unele de altele, ca să nu se lipească.

6

Păstrați migdalele glasate într-un recipient închis ermetic.

7

Această rețetă este pentru rețetele (și zilele) de post. Migdalele glasate mai pot fi preparate și cu ingrediente de frupt, pentru perioadele în care nu există restricții alimentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

15.03.2019, 11:37

Mulțumesc, Dantes!

mirela0911 1

15.03.2019, 18:10

Nu am facut niciodata dar sigur le-as devora una doua!

RODIMUR 1

16.03.2019, 12:26

Mirela, merită să faci, pentru că sunt foarte bune! În plus, se fac foarte repede...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)