Noodels cu varza calita

de Panacris in Mancaruri de post, 15 Mar 2019 | 2267 vizualizari

 

Pentru ca e post, a trebuit să jonglez cu tagliatelle şi am găsit variantă rapidă şi mult mai gustoasă cu Noodels, tăiţeii din orez  Bun, bun, zice Zmeul Mijlociu!  Cred ca poate fi una dintre "retete de post creative");) Simplu şi gustos, dar mai ales săţios! ;) Poftă bună şi spor la treabă! :-*

 

INGREDIENTE

  • paste din orez, noodels cca. 400 g,
  • varză creaţă 1 bucată,
  • sare iodată cca. 2 linguriţe,
  • piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriţă,
  • ulei de floarea soarelui cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noodels cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!

Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.

Eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, unul dintre ajutoarele din bucătăria Panacris, MultiCooker-ul de la Phillips! ;) Se setează aparatul pe modul Fry, se pune uleiul, varza, atenţie nesărată, şi se lăsat aparatul să-şi facă treaba, cu capacul deschis, din când în când, se amestecă uşor, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când a început să se coloreze, aurească, varza, ușor, se asezonează de sare și piper.

Între timp se pune la fiert apa rece cu puțină sare, într-un vas de cca. 1000 ml. După ce a atins punctul de fierbere, se adaugă pastele din orez, se pune capacul şi se opreşte focul, lăsându-se să se gătească cca. 10 minute.

Apoi se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.

Se amestecă pastele din orez cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.

Se servește caldă sau chiar rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodels cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce la cuptor reteta simpla si gustoasa de post