Clătite pufoase umplute cu gem de caise sau ciocolată și decorate cu ciocolată topită
Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când începe să se îngroașe compoziția, se adaugă laptele, uleiul și apa minerală, amestecând continuu, pentru a evita cocoloașele.
Se înfierbântă puțin ulei (cam o linguriță) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie, iar cât sunt calde încă, se pot umple cu ciocolată, ”plimbându-se” câte o pătrățică pe suprafața clătitei, până se topește ciocolata. Altele se pot lăsa la răcit, pentru a se umple cu gem de caise.
La final se topesc ciocolatele rămase, pe baie de abur, pentru a se decora clătitele.
Se obțin 12 clătite mici, dar mai grosuțe.
Porții: 4 (12 clătite)
Timp de pregătire: 8 min
Timp de gătire: 40 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/clatite-cu-gem-de-caise-si-ciocolata.html
1
Bătând compoziția cu telul, aceasta iese mai aerată.
2
De asemenea, folosesc apă minerală pentru că o face mai pufoasă.