Inspirat de modul de preparare al lui Costel (Mutulica).
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.
Se pune slanina intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.
Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul, ienibaharul, boiaua dulce si ceapa curatata si lasata intreaga.
Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.
Se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.
Se scoate si se lasa la zvantat pe o farfirie.
Se presara cu boia afumata si piper macinat bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon).
Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.
Pofta Buna!