Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2019 | 6583 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de ciocolata, cu orice preferati.
Pentru foi m-am inspirat de la Dia, au iesit super bune, iar crema am facut-o dupa gustul meu. Multumesc, Dia, pentru reteta foilor! >:D< 

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 12 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g faina alba

Pt. crema:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • sucul de la o lamaie bio
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 100 g unt

Pt. decor:

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie:

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina, praful de copt si se amesteca. In functie de cat mai trebuie, se mai adauga faina. Mie mi-au intrat 550 g de faina pentru a obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 4 bucati din care se intind foile. Se coc pe dosul unei tavi timp de 13-15 minute fiecare foaie la temperatura de 180 de grade. Se lasa la racit. 

Intre timp se prepara crema: intr-o cratita se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza bine. Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se lasa sa se raceasca complet. Se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa si se omogenizeaza crema. Se imparte in 3 parti egale.

Pe un platou se asaza prima foaie, se unge cu o parte din crema, se asaza a doua foaie, a doua crema si se continua pana se termina foile. Se preseaza usor foile pentru a face priza bunba intre ele si se dau la rece pana se pregateste glazura pentru decor.

Se topeste ciocolata rupta in bucati cu frisca, se omogenizeaza bine, se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna in dungi peste prajitura sau dupa imaginatie. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice crema preferati.

2

Dimensiunea tavii folosite este de 23x33 cm.

3

Se poate presara deasupra zahar pudra.

4

Prajitura este mai buna a doua zi dupa ce s-au inmuiat foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

14.03.2019, 17:46

Delicioasa!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:42

Prajitura asta poti sa mi-o dai toata, ca nu ma supar ))

Ancutsa 1

13.04.2019, 23:22

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac