Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fondant pentru eclere, amandine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea
Desert tort cu afine si bezea de...
Postat de: CameliaComan in TorturiBlat Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Desert tort 25 de arginti
Postat de: Constelatialeu in TorturiAm folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuci si visine...
Postat de: RODIMUR in PrajituriVișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop. Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: eumimi in CiorbePunem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert....Citeste continuarea
Ciorba de bob cu afumatura proaspata
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu unt,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriAlunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie...Citeste continuarea
Chutney cu zmeura, mango, pere si...
Postat de: mihaelar63 in SosuriSpalati fructele . Se curata mango de coja si sambure .Se toaca marunt . Se curata portocala de coja si se taie cubulete . Se curata para de coja si seminte si se...Citeste continuarea
Parjolute din carne de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcCuratati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi...Citeste continuarea
Icre de peste cu macrou afumat
Postat de: violeta30 in PesteIcrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza. Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postPunem uleiul intr-un vas si apoi adaugam cus-cusul pe care il vom cali in ulei, cand devine sticlos punem canile de apa si sare si amestecam continuu pentru a nu se lipi. Separat calim...Citeste continuarea
Aperitiv pizza
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriAsezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile...Citeste continuarea
Sarmale in vas roman
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa. Spalam orezul si il punem peste...Citeste continuarea
Budinca cu legume si piept de pui
Postat de: oanapl in PuiSpeli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea
Tochitura cu bere neagra
Postat de: violeta30 in PorcAm avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu morcovi si...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra,...Citeste continuarea
Ficatei de pui la gratar cu piure
Postat de: violeta30 in FicatSpalam ficatul si il curatam. Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea
Desert coronita cu nuca si mere
Postat de: violeta30 in PrajituriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul)...Citeste continuarea
Desert tort amandina
Postat de: Ina in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt. Coacem...Citeste continuarea
Somon cu legume en papillote
Postat de: mihaelar63 in SomonLegumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si...Citeste continuarea
Desert cheesecake rece cu ciocolata...
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine. Pui o formă cu pereți...Citeste continuarea
Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin...Citeste continuarea
Smoothie cu fructe de padure,...
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui iaurtul în blender. Fructele le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mure si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea
Zama acra de pui cu ardei copt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt . Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete . Pieptul de...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCoji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura de post, cu suc de...
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriSe pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si...Citeste continuarea
Racituri de porc
Postat de: vasimur in PorcLa r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu menta
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta. Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu pui si susan
Postat de: mihaelar63 in SalateCiupercile se pun intr-o strecuratoare si se limpezesc cu jet de apa rece . Castravetii murati se taie pe lungime si apoi se feliaza fin. Gogosarii se taie cubulete ....Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu seminte
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branzeturi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se...Citeste continuarea
Tartine cu pasta din file de hering
Postat de: RODIMUR in PesteMai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti
Postat de: UrsanMihaela in ConserveSe spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia...Citeste continuarea
Tocana mixta cu carnati de casa
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...Citeste continuarea
Desert tarta Urside
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza sarata...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...Citeste continuarea
Pate de ficat de pui
Postat de: cristina1985 in FicatCeapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba din burta de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeBucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare . Dupa 10 minute se arunca apa . Intre timp se curata si se...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: MARI34 in DulciuriSe cerne faina, o punem in bol mare, adaugam ouale, amestecam, apoi laptele caldut in care am pus zaharul la topit, amestecam din nou, adaugam coaja rasa de la o lamaie, drojdia si untul topit si...Citeste continuarea
Sarmale cu oua
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . Se scurge pasatul de excedentul de apa . Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu nuca si cacao,...
Postat de: abetina in DulciuriMod de preparare pentru aluat: Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza. Intr-un...Citeste continuarea
Desert prajitura Regina Maria
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu aroma de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Bueno
Postat de: madi_marin in PrajituriBlat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o...Citeste continuarea
Desert spuma cu cafea
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul....Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza
Postat de: MariBranescu in Mancaruri cu carneSe aleg foile de varza. Se pune carnea tocata într-un bol mare, adăugăm ceapa tocata mărunt, orezul spălat, condimentele și amestecam bine compoziția. Împachetam carnea...Citeste continuarea
Ciorbă de curcan
Postat de: ancutsa in CiorbeSe pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un...Citeste continuarea