A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fondant pentru eclere, amandine

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si bezea de...

Postat de: CameliaComan in Torturi

Blat Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuci si visine...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop. Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert....Citeste continuarea

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu unt,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie...Citeste continuarea

Chutney cu zmeura, mango, pere si...

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

 Spalati fructele . Se curata mango de coja si sambure .Se toaca marunt . Se curata portocala de coja si se taie cubulete . Se curata para de coja si seminte si se...Citeste continuarea

Parjolute din carne de porc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi...Citeste continuarea

Icre de peste cu macrou afumat

Postat de: violeta30 in Peste

Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza.  Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Punem uleiul intr-un vas si apoi adaugam cus-cusul pe care il vom cali in ulei, cand devine sticlos punem canile de apa si sare si amestecam continuu pentru a nu se lipi. Separat calim...Citeste continuarea

Aperitiv pizza

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Asezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile...Citeste continuarea

Sarmale in vas roman

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.  Spalam orezul si il punem peste...Citeste continuarea

Budinca cu legume si piept de pui

Postat de: oanapl in Pui

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea

Tochitura cu bere neagra

Postat de: violeta30 in Porc

Am avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa...Citeste continuarea

Supa de rosii, cu morcovi si...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra,...Citeste continuarea

Ficatei de pui la gratar cu piure

Postat de: violeta30 in Ficat

Spalam ficatul si il curatam.  Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea

Desert coronita cu nuca si mere

Postat de: violeta30 in Prajituri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul)...Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de: Ina in Torturi

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...Citeste continuarea

Somon cu legume en papillote

Postat de: mihaelar63 in Somon

Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si...Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata...

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine. Pui o formă cu pereți...Citeste continuarea

Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Dovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin...Citeste continuarea

Smoothie cu fructe de padure,...

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Pui iaurtul în blender. Fructele le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea

Zama acra de pui cu ardei copt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt . Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete . Pieptul de...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura de post, cu suc de...

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

   Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si...Citeste continuarea

Racituri de porc

Postat de: vasimur in Porc

La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu menta

Postat de: cristina1985 in Bauturi

Se pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta.  Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: cristina1985 in Bauturi

Se pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu pui si susan

Postat de: mihaelar63 in Salate

Ciupercile se pun intr-o strecuratoare si se limpezesc cu jet de apa rece . Castravetii murati se taie pe lungime si apoi se feliaza fin. Gogosarii se taie cubulete ....Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu seminte

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si  uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte....Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu branzeturi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja  preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se...Citeste continuarea

Tartine cu pasta din file de hering

Postat de: RODIMUR in Peste

Mai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de: UrsanMihaela in Conserve

       Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia...Citeste continuarea

Tocana mixta cu carnati de casa

Postat de: eumimi in Porc

Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete.  Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...Citeste continuarea

Desert tarta Urside

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza sarata...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...Citeste continuarea

Pate de ficat de pui

Postat de: cristina1985 in Ficat

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe  20 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba din burta de vitel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Bucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare . Dupa 10 minute se arunca apa . Intre timp se curata si se...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de: MARI34 in Dulciuri

Se cerne faina, o punem in bol mare, adaugam ouale, amestecam, apoi laptele caldut in care am pus zaharul la topit, amestecam din nou, adaugam coaja rasa de la o lamaie, drojdia si untul topit si...Citeste continuarea

Sarmale cu oua

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute .  Se scurge pasatul de excedentul de apa . Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu nuca si cacao,...

Postat de: abetina in Dulciuri

Mod de preparare pentru aluat:    Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza.    Intr-un...Citeste continuarea

Desert prajitura Regina Maria

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu aroma de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Bueno

Postat de: madi_marin in Prajituri

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu  zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o...Citeste continuarea

Desert spuma cu cafea

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul....Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza

Postat de: MariBranescu in Mancaruri cu carne

Se aleg foile de varza. Se pune carnea tocata într-un bol mare, adăugăm ceapa tocata mărunt, orezul spălat, condimentele și amestecam bine compoziția. Împachetam carnea...Citeste continuarea

Ciorbă de curcan

Postat de: ancutsa in Ciorbe

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]