Desert briose de post cu banane

de Rocsi in Prajituri, 7 Apr 2019 | 7143 vizualizari

 

"Retete creative de post"
Am gasit aceasta reteta pe pagina Andreei, careia ii multumesc mult. Eu nu prea sunt fana deserturi cu banane, nu prea imi place gustul lor in deserturi, dar am zis sa incerc reteta pentru ca ai mei sigur o sa fie incantati. Mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba. Au fost gata briosele si hai sa le degustam, zic eu. Cat de grozave au iesit si ce mult m-au incantat, chiar nu ma asteptam. Cel mai mult mi-a placut faptul ca au iesit umede si pufoase! Eu am pus cateva merisoare, dar puteti pune bucati de ciocolata, stafide, nuci, etc. Deci sunt minunate aceste briose cu banane, incercati si voi reteta si o sa vedeti ca o sa va incante!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte de orez (sau de cocos, soia, migdale, etc.)
  • 220 gr zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 3 banane potrivite dar bine coapte
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr merisoare
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de post cu banane:

Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu zeama de lamaie si le pisati cu o furculita. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat si bucati mai maricele. Le adaugati in compozitia lichida de mai sus, puneti si coaja rasa de lamaie, amestecati. Turnati jumatate din cantitatea de faina, cernuta, intr-un vas, adaugati praful de copt si bicarbonatul. Puneti acest amestec in compozitia de briose, apoi adaugati treptat restul de faina, amestecand bine cu telul, sa nu ramana cocoloase. La final incorporati merisoarele. Incingeti cuptorul la 190 de grade. Intr-o tava de briose asezati hartiute (puteti folosi si forme de silicon), puneti compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins pentru 25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de post cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.04.2019, 18:16

Multumesc, fete dragi!

mihaelar63 1

16.04.2019, 00:28

Stiu eu ca-s de post dar cu lapte armerge grozav :">

Rocsi 1

16.04.2019, 18:48

Mihaela, fiecare le serveste cu ce vrea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si bezea