Chiftelute din legume

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2019 | 5417 vizualizari

 

Chiftelutele ,chiftelutele cu carne sau din legume imi plac foarte mult.Fiind post m-am gandit ca ar fi bune chiftelutele din legume .N-am stat prea mult pe ganduri,ca.................:))))))) si am purces la preparat. Au iesit o bunatate! O parte le-am prajit ,cat pentru cine ,iar alta parte le-am dat la cuptor.Sincer? Mi-au placut mai mult la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 100 g. soia granule
  • 1 ceapa galbena
  • un fir de usturoi verde
  • 300 g. ciuperci pleurotus
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de ulei
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din legume:

Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert.

Soia se pune la hidratat in apa clocotita.

Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier.

Mararul spalat se toaca marunt.

Cand legumele, cartofii, morcovii si ciupercile ,sunt fierte ,se scot din apa si se lasa la racit.

Soia se pune intr-o strecuratoare la scurs.

Legumele reci,ceapa,usturoiul le punem in robot la maruntit.Le scoatem din robot intr-un vas incapator.

Adaugam soia,uleiul,faina ,mararul,sarea si piperul.Amestecam bine pentru omogenizare.

Formam chiftelutele,le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul incins.

Le putem servi cu couscous sau alta garnitura.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Chiftelutele se prajesc sau se dau la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute.Si la cuptor se intorc pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata - de post