Chiftelutele ,chiftelutele cu carne sau din legume imi plac foarte mult.Fiind post m-am gandit ca ar fi bune chiftelutele din legume .N-am stat prea mult pe ganduri,ca.................:))))))) si am purces la preparat. Au iesit o bunatate! O parte le-am prajit ,cat pentru cine ,iar alta parte le-am dat la cuptor.Sincer? Mi-au placut mai mult la cuptor!
Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert.
Soia se pune la hidratat in apa clocotita.
Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier.
Mararul spalat se toaca marunt.
Cand legumele, cartofii, morcovii si ciupercile ,sunt fierte ,se scot din apa si se lasa la racit.
Soia se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Legumele reci,ceapa,usturoiul le punem in robot la maruntit.Le scoatem din robot intr-un vas incapator.
Adaugam soia,uleiul,faina ,mararul,sarea si piperul.Amestecam bine pentru omogenizare.
Formam chiftelutele,le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul incins.
Le putem servi cu couscous sau alta garnitura.
Sa va fie de folos!
1
Chiftelutele se prajesc sau se dau la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute.Si la cuptor se intorc pe ambele parti.