Creier pane

de Panacris in Porc, 11 Apr 2019 | 3295 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata a-l gati altfel. Am tot vazut, citit, auzit, cum ca, intai se fierbe in apa sarata, sau apa cu otet, ca altfel se destrama. Nah, eu asa il prepar de vreo 27 de ani, nu am vazut la mama acasa, asa l-am facut eu, cand inca eram novice in bucatarie, şi nu exista internet:D iar revistele culinare erau cam rare.
Asa il prepar si acum si are mereu succes! ;)
Simplu si gustos!
Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • creier de porc cca. 600 g,
  • ouă cca. 4 bucati,
  • faina alba cca. 200 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier pentru prajit cca. 1000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.

Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine consistenta dorita!)

Bucatile de creier se pun in aluat si cu ajutorul unei linguri mai mari, se scot din aluat si se pun la prajit in uleiul incins, atentie sa fie in baie de ulei.

Se lasa la prajit cca. 5 min pe o parte apoi se intorc si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Se scot, intr-o strecuratoare, asa fac eu, ca sa se scurga uleiul in exces.

Creierul pana se serveste fierbinte alaturi de salata de sezon, cu sau fara garnitura ( piure, cartofi natur sau orez! )

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

12.04.2019, 12:39

Mulţumesc pentru aprecieri dragi Bucătăraşi!

simona72 1

12.04.2019, 13:14

Si eu tot asa l-am facut mere....imi place maxim!

Panacris 1

12.04.2019, 15:00

Simona, inseamna ca asa-i, modelul nostru, din Banat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane