Dulce-acrisoara, o prajitura delicioasa.
Topim untul si-l lasam deoparte.
Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.
Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.
Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si mixam sa o incorporam bine.
Albusurile le mixam cu restul de zahar si le incorporam usor cu o spatula cu galbenusurile.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina turnam compozitia, apoi presaram nuca si merisoare si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Imediat ce scoatem din cuptor ungem cu gemul si lasam la racit.
Ciocolata o topim la foc mic si o turnam usor deasupra prajiturii. Mai lasam 3o de minute si putem portiona prajitura cu un pahar sa ii dam forma de semiluna. Pofta buna!