A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gogosari in sos de mustar

Postat de: sufletista in Conserve

Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana...Citeste continuarea

Desert prajitura una bucata 20-19

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de clementine...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu file de hering

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între...Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de: andaoana in Somon

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...Citeste continuarea

Desert cozonac - Floarea Craciunului

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o 1/2 de lapte se face o maia.    Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Postat de: amalia01 in Porc

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il...Citeste continuarea

Perisoare aperitiv

Postat de: eumimi in Porc

Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumari

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...Citeste continuarea

Desert chec cu banane

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ...Citeste continuarea

Crema de legume cu rosii si...

Postat de: simona72 in Supe

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se...Citeste continuarea

Varza a la Cluj de post

Postat de: antohecristina in Mancaruri de post

Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar,...Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: Reli_B in Salate

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja. Morcovii ii curatam si ii...Citeste continuarea

Aperitiv covrigei sarati

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....Citeste continuarea

Muschi de porc Wellington

Postat de: simona72 in Porc

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute cu branzica

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Ciolanul se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeiul se se curata si se taie patratele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Rosiile se...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi sau...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat, cu stafide si...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop...Citeste continuarea

Spaghete cu ton

Postat de: trifadalia in Spaghete

Ceapa atat cea normala cat si cea verde se taie bucati mici impreuna cu usturoiul care se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in ulei. Cand ceapa sticleste, se adauga sarea si...Citeste continuarea

Paine cu ceapa calita

Postat de: cristina1985 in Piine

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie. Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu...Citeste continuarea

Paste cu branza si bacon

Postat de: cristina1985 in Spaghete

Se pune apa (mai multa) la fiert, iar cand da in clocot, se adauga pastele si sare. Se fierb cam 15-20 minute (depinde cum le doriti). Se scurg, daca e cazul. Baconul se taie in bucati mici si...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...Citeste continuarea

Saramura de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de: violeta30 in Torturi

Blatul Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul, uleiul, laptele pana se dizolva zaharul, apoi faina masurata o vom amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Desert tort in doua culori

Postat de: aliliana in Torturi

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o...Citeste continuarea

Chiftele in bacon

Postat de: MotanLaOale in Porc

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui, legume si...

Postat de: autodiag in Salate

Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm. De jur-imprejurul lui se pune hartie de copt in interior. Cartofii fierti se taie cubulete si se asaza pe...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar, cu cartofi...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o  ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul...Citeste continuarea

Salata de ciupercute cu maioneza si...

Postat de: claudiaO in Salate

Încingem uleiul si punem ciupercile întregi, spălate si curățate inainte. Presaram putina sare si amestecam ciupercile ca sa nu se prinda de tigaie. Punem un capac si tinem pe foc...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor.  Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Ouale le fierbem în apă cu sare cca 8-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coaja cu grija ca sa nu le rupem. Le tăiem pe fiecare in jumate. Scoatem ...Citeste continuarea

Desert prajitura Kati

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu pate de ansoa

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Pestele de scurge de ulei. Uleiul se pune intr-o ceasca separat pentru ca va fi folosit. Se toaca marunt pestele si se pune in mojar. Se paseaza bine. Cand este aproape o pasta, se pune untul...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat

Postat de: GeaninaBot in Mancaruri cu carne

Se taie ceapa, ardeiul si se pun la calit. Se taie pieptul de porc si se prajeste. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga boia, carnea tocata si pasatul, se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi caramel, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Foile caramel: Intr-o cratita puneti zaharul, o trasferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati apa, lasati pe foc pana zaharul caramel este complet dizolvat. Trageti deoparte si...Citeste continuarea

Aperitiv rosii cherry umplute

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut. Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau...Citeste continuarea

Desert tort musuroi de cartita

Postat de: MotanLaOale in Torturi

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri. Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema...Citeste continuarea

Desert tort onomastic si de An Nou

Postat de: ancutsa in Torturi

  Steluţele de ciocolată: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui,...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: Ina in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.  La final incorporam esenta de rom si praful de sare.  ...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si...Citeste continuarea

Desert rulada (buturuga) Rocher...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa....Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

      Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca...Citeste continuarea

Curcan la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ne apucam sa curatam legumele, spalam curcanul si il uscam cu servetele de hartie. Taiem cateii de usturoi feliule, crestam curcanul din loc in loc si punem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]