Negresa de post

de lucy2002 in Prajituri, 15 Apr 2019 | 3512 vizualizari

 

Dupa cum ati vazut reteta, eu am folosit doar gemul de prune ca indulcitor si nu am pus zahar decat la glazura.  Imi place mult cum a iesit negresa, ciocolatoasa destul de dulce, aromata, delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr faina
  • un borcan 720gr gem de prune
  • 300ml cafea + 2 plicuri capucino cu rom
  • 100ml ulei
  • 200ml apa minerala
  • 250 gr de nuca
  • esenta de rom
  • un pliculet praf de copt +1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • doua linguri de zeama de lamaie sau otet
  • un praf de sare
  • 4 linguri cacao
Glazura: 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50gr margarina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post :

Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile care au fost uscate la cuptor si maruntite.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra presaram o mana de nuci maruntite si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea este curata atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca, intre timp facem glazura.

Am pus intr-o craticioara zaharul cu apa si cacao la fiert, amestecam bine , dupa ce s-a dizolvat zaharul am adaugat 50 gr de margarina, amestecam si  lasam un pic pe foc sa se lege apoi turnam glazura peste prajitura. O portionam cand este rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu branza