Covrigi de post

de lucy2002 in Piine, 14 Apr 2019 | 2606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau 650
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2-3 linguri de ulei masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar
  • Solutie pentru oparit covrigii:
  • 300 ml apa,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de post:

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.

Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut se lasa la dospit 30 minute.

Impartim aluatul in 7 parti egale, formam bile din aceste parti egale iar in mijloc se face o gaura cu degetul, intindem aluatul pentru a da forma unui covrig.

Punem o cratita cu apa la fiert cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste adaugam pe rand cate un covrig si ii lasam in apa 30 secunde, se scot din apa cu ajutorul unei palete se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se presoara mac. Procedam asa cu toti covrigii pe rand.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15-20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi