Piept de rata cu portocale si spanac

de mihaelar63 in Rata, 15 Apr 2019 | 2968 vizualizari

 

 Sotului meu ii place foarte mult rata. In copilarie aveau rate multe in curte. I-am facut o surpriza preparandu-i piept de rata. Sincer, pe cat de uratica era cruda, pe atat de rumena si cu miros imbietor s-a facut la preparare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept rata -250 gr
  • 1 portocala
  • 2 maini spanac verde
  • 1/4 lingurita usturoi granulat uscat
  • fulgi de chilli
  • pudra de nucsoara
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale si spanac:

  1. Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea .
  2. Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .
  3. Lasati cam o ora sa se marineze .
  4. Se  incalzeste cuptorul .
  5. Pieptul de rata se pune cu pielea in jos intr-o tigaie rece si se pune la foc .
  6. Din momentul in care incepe sa sfarie pielea ,cam dupa 5 minute se intoarce.
  7. Se verifica daca pielea s-a rumenit si este frumos  rumenuta-crocanta .
  8. Se eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .
  9. Dupa ce s-a prajit cateva minute si pe ceialalta parte se transfera bucata de carne intr-o tavita la cuptorul deja incalzit .
  10. Lasati la 200 grade Celsius cam 10 minute .
  11. Eu am verificat prin apasare sa nu se intareasca carnea prea tare .
  12. Intre timp spalati spanacul verde .
  13. Se scoate pieptul de rata de la cuptor si se lasa sa se odihneasca putin.
  14. Daca se va felia imediat se pierd e suculenta din interior .
  15. Se transfera rapid grasimea ramasa in tigaie si se soteaza spanacul .
  16. Spanacul  se sareaza usor si se condienteaza cu nucsoara si usturoi granulat . Amestecati .
  17. Dupa ce a stat cateva minute se feliaza si ramne carnea suculenta , usor roze .
  18. Toate aceste operatiuni trebuie sa se deruleze fluent ca preparatul final sa fie servit cald .
  19. La servire decorati pieptul de rata feliat si spanacul cu rondele de portocala .
  20. Pentru ca ne place picant am mai rasnit pe deasupra fulgi de chilli .

         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pieptul de rata cu piele eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

17.04.2019, 14:18

Ce culoare frumoasa are carnea! Bravo, Miha!

Rocsi 1

17.04.2019, 19:30

Ce fain ai gatit pieptul de rata!

dantes 1

20.04.2019, 13:37

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita