Pasta de post, din masline negre

de RODIMUR in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 5631 vizualizari

 

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această pastă de măsline negre, sănătoasă și absolut naturală, foarte rapid și ușor de preparat, din puține ingrediente și cu un gust excelent. Chiar și cei care nu țin post o agreează, ca pe ceva rafinat și bun ca aperitiv, inclusiv la mesele festive.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de măsline negre, fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare (dacă mai este nevoie)
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • feliuțe de măsline
  • verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de post, din masline negre:

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor.

Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția.

La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și dacă mai este nevoie, se adaugă și sare, după gust.

Se servește pe pâine prăjită și se decorează frumos, după gustul fiecăruia.

În zilele cu dezlegare la pește, sau de dulce, se poate adăuga și anșoa (anchois).

TIPS-URI

1

Este bine să spălați în prealabil măslinele, sub jet de apă, deoarece nu știți în ce condiții igienico-sanitare au fost ținute și manevrate, înainte de comercializare.

2

Scurgeți măslinele bine de apă, înainte de a le mixa.

3

Adăugați sare, numai dacă măslinele nu sunt suficient de sărate. De regulă, nu mai este nevoie.

4

Când nu este post, sau în zilele cu dezlegare la pește se poate adăuga anșoa (anchois).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de post, din masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu ciuperci