Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

de Panacris in Mancaruri de post, 15 Apr 2019 | 2245 vizualizari

 

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post, pentru varianta rapida, a gospodinei moderne. Voi puteti prepara aluatul fraged clasic, pregatit acasa. Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • aluat de tartă sarata Dr Oetker,
  • forme de minitarte,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • praz 1 bucată,
  • usturoi verde 1 legatura,
  • leurda 1 legatura,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • ciuperci 1 borcan, cca. 400 g,
  • sare de mare cu verdeturi mediteraneene,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • branza tofu cu ardei de la SanoVita 1 bucata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu:

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.

Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se spala, curata si toaca marunt, apoi se pun la calit in uleiul de floarea soarelui presat la rece SanoVita, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezoneaza de sare si piper şi se adaugă ciupercile maruntite.

Se adauga cate doua linguri de umplutura in mini tartele semicoapte, apoi se adauga una sau doua felii de tofu şi se dau din nou la cuptor cca. 10 minute la foc mediu, cca. 150 grade. Se servesc fierbinti sau chiar reci a doua zi. Aaaa, atentie tofu nu se topeste ca si oricare alta branza din lapte de origine animala ;) Am descoperit, dupa ce am scos mini tartele de la cuptor.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

recomand cu incredere aluaturile fragede de la Dr Oetker, sunt super bune, ambele (dulce sau sarat) pot fi folosite si in perioada postului! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos de rosii