Friptura de porc cu orez

de mihaelar63 in Porc, 15 Apr 2019 | 3759 vizualizari

 

 Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 100 ml ulei
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita de boia rosie ungureasca
  • 1 lingura mix zaatar israelian
  • 1/4 lingurita piper negru brazilian
  • sare
  • orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
  • salata varza verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu orez:

  1. Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute.
  2. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia.
  3. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore.
  4. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.
  5. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.
  6. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.
  7. Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  8. Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.
  9. Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.
  10. La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat. 
  11. Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.
  12. Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor