Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 12 Apr 2019 | 3293 vizualizari

 

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de asteptare al musafirilor comparativ cu pregatirea unei fripturi.
Mancarea poate fi preparata si cu iepure sau porc dar preferata mea ramane cu pui, asa ca-n copilarie.
De data asta am ales s-o pregatesc la aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , usurandu-mi munca, scutind timpul, evitand o gramada de vase murdare si pastrand in acelasi timp o aroma ireprosabila mancarii.
Avand ambele functii necesare, prajire si fierbere, mi-a fost atat de usor si nici n-am murdarit aragazul!

 

INGREDIENTE

  • 30 ml ulei
  • pulpe de pui dezosate (o caserola) - aprox 800-900 g
  • 7 cepe mari - 1,300-1,400 kg
  • 40-50 ml vin alb sec
  • foi de dafin - 2
  • suc de rosii concentrat - 40-50 ml
  • boia - o lingura
  • piper boabe
  • masline - cate vreti voi; daca sunt foarte grase, aveti grija cat de multa sare puneti in mancare
  • felii de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Curatam ceapa si o taiem juliene.
Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.
Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.
Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.
Le rumenim usor pe toate partile, apoi adaugam ceapa taiata.

Punem si vinul si mai calim totul timp de 20 minute amestecand cand si cand.
Ceapa trebuie sa fie bine inmuiata si zeama sa se fi evaporat aproape total in vas.
In acest moment adaugam foile de dafin, sucul de rosii, boiaua, sare dupa gust, piper boabe.
Punem capacul, il blocam si avem grija sa fie nchisa supapa pentru aburi.
Selectam din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si apasam butonul START.

Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi rotim supapa, permitand sa se elibereze aburul, apoi deschidem capacul.
In cazul in care ceapa a fost suculenta si avem prea multa zeama in vas, fara probleme putem scoate 1-2 polonice de zeama.
Se adauga maslinele si se seteaza din nou programul POULTRY, de data aceasta il lasam doar 3 minute.
La final potrivim gustul de sare.
Servim mancarea fie calda, fie la temperatura camerei (mie asa imi place mai mult) cu felii de lamaie si paine proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita cu legume la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune