Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?
Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi.
Așa au ieșit aceste..
Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.
Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.
Leurda o tai fâșii.
Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .
Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.
Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .
Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.
Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.
Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.
Dacă vrei poți renunța la chiftelute.