Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert fursecuri cu ciocolata si rom
Postat de: claudiaO in DulciuriOuăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe
Postat de: claudiaO in TorturiSeparăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu malai, bacon si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...Citeste continuarea
Zama de moare cu carnati de casa si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe aduce moare in casa si se pune la fiert . Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare . Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti si copti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt. Taiati...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt si seminte
Postat de: mihaelar63 in PiineSe ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri . Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a....Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci si...
Postat de: mihaelar63 in VitaPulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriFaina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam...Citeste continuarea
Suc detox cu ananas si legume verzi...
Postat de: Oana in BauturiSpala bine toate legumele. Curata de coaja ananasul si taie doua rondele. Adauga alternativ ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna...Citeste continuarea
Suc rosu cu vitamina C pentru...
Postat de: Oana in BauturiSpala bine marul, para si sfecla rosie. Curata lamaia, greful si ghimbirul. Adauga oe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna sucul...Citeste continuarea
Limonada cu turmeric anti-raceala...
Postat de: Oana in BauturiCurata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...Citeste continuarea
Suc de rodii bogat in antioxidanti...
Postat de: Oana in BauturiTaie rodia si scoate samburii intr-un castron. Curata lime-ul si ghimbirul de coaja. Curata bobitele de coacaze de pe crenguta si spala-le bine. Adauga pe rand ingredientele in palnia de...Citeste continuarea
Suc nutritiv prin presare la rece...
Postat de: Oana in BauturiSpala bine merele si spanacul. Curata de coaja lime-ul si partial castravetii. Introdu ingredientele, alternandu-le prin palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece...Citeste continuarea
Sandwich Club Gourmet
Postat de: RODIMUR in SandvisuriMai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file,...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: trifadalia in SalateCartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ouale se spala si se pun si ele la fiert. Ceapa rosie se taie fasii si se lasa cu sare sa se inmoaie. Alaturat se taie si ardeiul si se lasa cu...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu...
Postat de: claudiaO in DulciuriUntura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute....Citeste continuarea
Aluat foietaj
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea
Desert pachetele cu mere,...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere...Citeste continuarea
Pui cu legume in aspic
Postat de: eumimi in SalatePunem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si caramel
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat topim ciocolata cu untul si lasam sa se racoreasca. Mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul. Dupa ce ouale si-au dublat volumul, adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in...Citeste continuarea
Desert tort spuma de ciocolata cu...
Postat de: Xandrinne in TorturiCiocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi
Postat de: AdrianUdrea in PorcPregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul: Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala,...Citeste continuarea
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se...Citeste continuarea
Desert tort cu arome de menta si...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle....Citeste continuarea
Penne cu pui si legume
Postat de: claudiaO in PennePunem apa la fiert pt penne. Adăugăm 2 lingurite de sare si cand fierbe, adăugăm pastele. Fierbem 12-14 minute. Între timp tăiem puiul fasiute si le prajim putin in ulei, apoi...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: UrsanMihaela in ConserveGogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Taiem gogosarii fasii...Citeste continuarea
Iahnie de fasole in slowcooker...
Postat de: UrsanMihaela in Slow CookerAm pus fasolea in apa rece la inmuiat de seara pana dimineata . Am scurs fasolea de apa si am pus pe foc o oala cu apa, cam 2 l si, cand apa a...Citeste continuarea
Ciorba cu os de porc si raci umpluti
Postat de: Bunica in Ciorbe"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun 2 l. apa si pui oala...Citeste continuarea
Desert crema de ciocolata cu unt de...
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens....Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu bacon si...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriBaconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va...Citeste continuarea
Vinete umplute cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si visine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: CameliaComan in SupeIntr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri....Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu legume...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mezel de casaAm amestecat carnea tocata cu condimentele, cele doua oua si 50 g cascaval ras. Am intins carnea tocata pe o bucata de hartie de copt. Peste carne am presarat legumele congelate si 50 g...Citeste continuarea
Supa cu varza de Bruxelles, sorici...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura
Postat de: autodiag in DulciuriOul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel...Citeste continuarea
Desert fursecuri dalmatiene
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat...Citeste continuarea
Desert clatite pufoase cu afine si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful...Citeste continuarea
Fasole cu legume si leustean
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeClatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite. Intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriÎncepem mâncarea noastră cu mămăliga. Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuca
Postat de: gaby_d in DulciuriAmesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos,...Citeste continuarea
Desert tort Floare de Cires, cu...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina,...Citeste continuarea
Desert Snickers Bars
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, nuca maruntita si la final faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu parmezan si pesto
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriTopesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie...Citeste continuarea
Desert tortulet cu capsuni si crema...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...Citeste continuarea
Pulpe de pui in foietaj
Postat de: rocsi_1612 in PuiParliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...Citeste continuarea
Salata de cartofi si file de hering
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, ardei...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...Citeste continuarea