A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert fursecuri cu ciocolata si rom

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Ouăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe

Postat de: claudiaO in Torturi

Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu malai, bacon si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...Citeste continuarea

Zama de moare cu carnati de casa si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se aduce moare in casa si se pune la fiert . Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare . Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti si copti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt. Taiati...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si seminte

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri . Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a....Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam...Citeste continuarea

Suc detox cu ananas si legume verzi...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine toate legumele. Curata de coaja ananasul si taie doua rondele. Adauga alternativ ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna...Citeste continuarea

Suc rosu cu vitamina C pentru...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine marul, para si sfecla rosie. Curata lamaia, greful si ghimbirul. Adauga oe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna sucul...Citeste continuarea

Limonada cu turmeric anti-raceala...

Postat de: Oana in Bauturi

Curata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...Citeste continuarea

Suc de rodii bogat in antioxidanti...

Postat de: Oana in Bauturi

Taie rodia si scoate samburii intr-un castron. Curata lime-ul si ghimbirul de coaja. Curata bobitele de coacaze de pe crenguta si spala-le bine. Adauga pe rand ingredientele in palnia de...Citeste continuarea

Suc nutritiv prin presare la rece...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine merele si spanacul. Curata de coaja lime-ul si partial castravetii. Introdu ingredientele, alternandu-le prin palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece...Citeste continuarea

Sandwich Club Gourmet

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file,...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: trifadalia in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ouale se spala si se pun si ele la fiert. Ceapa rosie se taie fasii si se lasa cu sare sa se inmoaie. Alaturat se taie si ardeiul si se lasa cu...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu...

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute....Citeste continuarea

Aluat foietaj

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea

Desert pachetele cu mere,...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere...Citeste continuarea

Pui cu legume in aspic

Postat de: eumimi in Salate

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone si caramel

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat topim ciocolata cu untul si lasam sa se racoreasca. Mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul. Dupa ce ouale si-au dublat volumul, adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in...Citeste continuarea

Desert tort spuma de ciocolata cu...

Postat de: Xandrinne in Torturi

Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează...Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul: Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala,...Citeste continuarea

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se...Citeste continuarea

Desert tort cu arome de menta si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle....Citeste continuarea

Penne cu pui si legume

Postat de: claudiaO in Penne

Punem apa la fiert pt penne. Adăugăm 2 lingurite de sare si cand fierbe, adăugăm pastele. Fierbem 12-14 minute. Între timp tăiem puiul fasiute si le prajim putin in ulei, apoi...Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de: UrsanMihaela in Conserve

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.    Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.    Taiem gogosarii fasii...Citeste continuarea

Iahnie de fasole in slowcooker...

Postat de: UrsanMihaela in Slow Cooker

       Am pus fasolea in apa rece la inmuiat de seara pana dimineata .    Am scurs fasolea de apa si am pus pe foc o oala cu apa, cam 2 l si, cand apa a...Citeste continuarea

Ciorba cu os de porc si raci umpluti

Postat de: Bunica in Ciorbe

"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun  2 l. apa si pui oala...Citeste continuarea

Desert crema de ciocolata cu unt de...

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens....Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu bacon si...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Baconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va...Citeste continuarea

Vinete umplute cu legume

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si visine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: CameliaComan in Supe

Intr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri....Citeste continuarea

Rulada din carne tocata cu legume...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mezel de casa

Am amestecat carnea tocata cu condimentele, cele doua oua si 50 g cascaval ras. Am intins carnea tocata pe o bucata de hartie de copt. Peste carne am presarat legumele congelate si  50 g...Citeste continuarea

Supa cu varza de Bruxelles, sorici...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...Citeste continuarea

Desert gogosi cu lingura

Postat de: autodiag in Dulciuri

Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel...Citeste continuarea

Desert fursecuri dalmatiene

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase cu afine si...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful...Citeste continuarea

Fasole cu legume si leustean

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Clatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite.  Intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu legume

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Curatam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos,...Citeste continuarea

Desert tort Floare de Cires, cu...

Postat de: ancutsa in Torturi

   Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina,...Citeste continuarea

Desert Snickers Bars

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru blat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, nuca maruntita si la final faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu parmezan si pesto

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Topesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie...Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...Citeste continuarea

Pulpe de pui in foietaj

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...Citeste continuarea

Salata de cartofi si file de hering

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, ardei...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]