Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2019 | 5429 vizualizari

 

Dacă tot ne-au rămas ouă fierte, după sărbători, aceasta este una dintre rețete în care le-am inclus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ouă panirat:
  • 6 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 300 g file de ton în ulei
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 100 g făină
  • 150 g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de iaurt cu castraveți murați:
  • 3 castraveți murați
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g iaurt cremos
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati:

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în altul pesmetul Curățăm ouăle, le tăiem în jumătăți, transversal și le scoatem gălbenușurile. Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat și formăm o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust. Cu această compoziție umplem carcasele de albușuri, unindu-le două câte două să formăm, din nou, oul întreg. Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet. După ce am terminat de asamblat toate ouăle, punem uleiul la încins. Scufundăm ouăle panirat în baia de ulei încins și le rumenim bine pe toate părțile. Apoi le scoatem pe prosoape absorbante. Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite. Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante. Pentru sosul de iaurt cu castraveți murați, tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului. Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul. Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen. Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust. Servim delicioasele ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu carnati si cascaval