Am facut si eu pentru prima data acest tip de sugar cookies cu royal icing si iata ce a iesit.
Prima data se fac fursecurile. Se ia untul la temperatura camerei si se bate cu mixerul bine. Se inglobeaza cu zaharul si dupa ce se amesteca totul bine se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un vas separat se amestea faina cu praful de copt si cu un praf de sare. Se adauga treptat peste untul batut si se inglobeaza totul treptat.
Veti observa ca la un moment dat aluatul devine greu de amestecat asa ca il puteti rasturna pe masa si framanta cu mainile.
Aluatul va avea o textura destul de moale si sfaramicioasa. Va sugerez sa il taiati in mai multe bucati si sa lucrati cu cate una pe rand, lasand restul la rece in frigider. Mai adaugati faina pe masa pentru a lucra mai usor.
Rulati aluatul pe masa pana are aceeasi grosime cu un capac de la o sticla de sticla (sa zicem 5 milimetri). Folositi diverse forme pentru a taia aluatul si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade in prealabil si lasati fursecurile la cuptor pentru 6-8 minute, sau pana cand se intaresc si capata o culoare aurie.
Lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le decora cu glazura.
Pentru Royal Icing:
Se bat cele doua albusuri de ou impreuna cu un praf de sare pana cand se transforma in crema. Se adauga treptat zaharul pudra si se bate compozitia bine. Veti observa ca aceasta capata un aspect lucios si ca este destul de densa. Daca doriti, puteti adauga si colorant alimentar pentru a face diverse culori (impartiti compozitia in mai multe castroane).
Pentru a face contururi compozitia trebuie sa fie mai groasa(eventual puteti adauga putina zeama de lamaie sau apa pentru ca aceasta sa fie mai usor de utilizat). Pentru a umple fursecurile adaugati si mai multa zeama de lamaie sau apa (sau putin din ambele) pentru o consistenta mai lichida.
Aici cel mai bine experimentati cu diverse consistente pentru a vedea cu ce va intelegeti, eu cam asta am facut.
Folositi un pos cu varf subtire pentru a decora fursecurile si presarati cu diverse decoratiuni, dupa cum doriti.
1
Lucrati repede cu aluatul si lasati-l la frigider pe cel pe care nu il folositi
2
Adaugati faina pe masa in timp ce rulati aluatul si inmuiati formele in faina inainte de a taia pentru a nu se lipi
3
Experimentati cu consistenta royal icing, pentru ca aici este marea provocare defapt, insa ies frumos oricum!