Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

de anca_rm in Prajituri, 30 Apr 2019 | 12615 vizualizari

 

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Pavlova este un dulce deosebit creat in cinstea balerinei Anna Pavlova. Este un dulce usor si fin.
De aceasta data l-am preparat in variant mini , portii individuale ca sa fie usor de servit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 324 gr zahar
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri amidon de porumb
  • praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • zeama de la jumate de lamaie si coaja de la o lamaie netratata
  • fructe de padure (afine, zmeura, mure)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe:

Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .

Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.

Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 130 grade C.

Cand separam albusurile de galbenus trebuie sa avem grija sa nu ajunga in albus nici un pic de galbenus.

Albusurile se mixeaza cu sarea, adaugand usor zaharul. Batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului, iar in castron ramane mot.

Incercati si varianta cu visine sau cea cu crema de vanilie si fructe.

Foarte gustoase sunt si savarinele cu frisca, un deliciu!

Adaugam otetul si amidonul si mixam putin, e suficient pana se incorporeaza.

  Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem aranja bezeaua.

Cu ajutorul unui pos punem rotocoale de bezea astfel incat baza sa fie acoperita, iar in partea de sus sa ramana loc,ca si cum ar fi un cuib.

Dam tava la cuptorul incins si coacem la 130 grade timp de 8 minute, si apoi dam cuptorul la 100 grade si mai coacem inca 80-90 minute.

Lasam, obligatoriu, sa se raceasca in cuptor.

 Pana cand se raceste, pregatim frisca. Eu folosesc frisca Dorna indulcita. Nu am considerat ca mai este nevoie sa adaug zahar, dar daca doriti mai dulce se poate adauga 1-2 linguri de zahar.

Intr-un bol cu pereti inalti am batut frisca foarte bine.

Intr-un alt bol am amestecat mascarpone cu coaja de la lamaie si cu zeama. Cand am avut o compozitie omogena, am adaugat jumatate din frisca batuta. Trebuie amestecat repede si nu mult, doar atat cat sa se amestece putin.

 Asamblare:

Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lamaie si frisca, apoi frisca si fructe. Am folosit afine de padure si zmeura.

Se pot folosi orice fel de fructe doriti, dar trebuie tinut cont de faptul ca bezeaua este foarte dulce.

TIPS-URI

1

folositi orice fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu scortisoara