Pentru că Sf. Gheorghe s-a sărbătorit anul acesta în cea de-a doua zi de Paște, am pregătit pentru nepoțelul meu un tort cu pandișpan pufos, cremă de căpșuni, un strat de pișcoturi, frișcă și bombonele de zahăr.
„Retete pentru mese in familie”
Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Se toarnă într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 20 de minute, la foc mediu. Se dau la blender, să se obțină o pastă groasă, uniformă și se lasă la răcit.
Pentru însiropat: se prepară o cafea mai slabă. Se lasă la răcit.
Crema: se desface gemul în puțină apă, pe foc mic, se lasă să fiarbă, până scade un pic (cam 5 minute). Se lasă la răcit, apoi se toarnă peste crema mascarpone, se adaugă zahărul Bourbon și ciocolata albă topită și răcită, pentru o aromă delicată și se amestecă aprox un minut, cu mixerul.
Montare și decor: se însiropează delicat blatul. Se decupază marginile, dacă vă deranjează, pentru un aspect uniform. Se întinde, cu o spatulă, crema de căpșuni. Se adaugă pișcoturile trecute rapid prin cafea, cât să se însiropeze, dar să nu se înmoaie prea tare. Se bate frișca lichidă, până devine consistentă, dar mai moale, nu vârtoasă. Se îmbracă tortul, se ornează cu frișca rămasă. Se decorează cu litere de ciocolată și cu bombonele de zahăr.
Porții: 16
Timp de gătire: 20 min
Timp de pregătire: 1h 40 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-iorgo-2019.html